Feel the Briezz

Modale muziek.

Verschillende muziekgenres uit heel de wereld kunnen elkaar op dit moment ontmoeten. Dat is tegenwoordig een muzikale realiteit. Vele fusiongroepen zijn er het gevolg van.

In Het GielsBos, woongemeenschap voor personen met een verstandelijke handicap in Gierle (B) is er een aanzet gegeven om vanuit een verdieping van de kennis van de wereldmuziek bijzondere muzikale mogelijkheden te creëren voor personen met een handicap. Het uitgangspunt is: ‘We geloven dat personen met een handicap zelfstandig muziek kunnen maken en dat een handicap geen beletsel mag zijn om samen met elkaar of met anderen te musiceren’.

Modale muziek, die voor ons haar inspiratie voornamelijk vindt in de Noord-Indiase muziek, leent zich daar uitstekend toe. De Noord-Indiase muziek is trouw gebleven aan de oude (modale) principes. Polyfonie en harmonie, zoals wij die kennen, komen in deze muziek niet voor. Dit aspect geeft juist allerlei mogelijkheden voor personen met een handicap die geen muzikale kennis hebben. Het GielsBos bouwde daarover verdere expertise op binnen het werkveld voor personen met een handicap. De muziektherapeuten maakten niet alleen gebruik van nieuwe muzikale kennis en technieken, maar ook van specifieke én aangepaste muziekinstrumenten.

De begeleiding en supervisie van Briezz gebeurt door Erwin Van Gorp. Hij is naast zijn job als muziektherapeut ook muziekleraar en uitvoerend musicus. Hij werkt sinds 1984 in Het GielsBos. In 2004 rondde hij met succes zijn studies af aan het Conservatorium van Rotterdam, afdeling Indiase muziek, hoofdinstrument bansuri.

 

Storting of giften aan Briezz B.M. - Looiend 73 2470 Retie
Rek.nr. BE37 973006915528